Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

Het uitvoeringsprogramma Agenda Toerisme 2018-2026 voeren we in 2021 verder uit.

We doen dit aan de hand van de nieuwe werkwijze met werkgroepen vanuit het Platform Toerisme, gekoppeld aan de uitvoeringsthema’s van de nieuwe agenda. Dit betekent dat de recreatiesector nadrukkelijk aan de lat staat om actief toeristische ontwikkelingen van de grond te krijgen, met onze gemeente in een stimulerende en faciliterende rol. Deze nieuwe manier van werken optimaliseren we verder in 2020.

De Agenda Toerisme bevat een zestal uitvoeringsthema’s met bijbehorende acties en projecten. Aan het eind van ieder jaar inventariseren we samen met het Platform Toerisme de voortgang op deze 6 uitvoeringsthema’s en de daaronder opgenomen projecten. We informeren uw raad en overige belangstellenden, zoals recreatieondernemers, over deze voortgang. Daarnaast publiceren we on- en offline actief de toeristische cijfers van het toerisme in Zeeland en op ons eiland, zodat de ontwikkeling van ons toerisme en de waarde van de recreatie voor onze eilandelijke economie beter vindbaar is.

Stand van zaken

Nadat in 2020 veel stil lag door corona, vonden in 2021 weer diverse activiteiten plaats. Het Agenda Team komt actief bij elkaar, er zijn diverse Platformbijeenkomsten geweest, gekoppeld aan kennismaken met het eigen toeristische product en ook de werkgroepen zijn weer actief. Via de jaarlijkse voortgangsrapportage houden we de gemeenteraad op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G