Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

We participeren in het traject Empowercare als onderdeel van het regionale actieplan begeleiding. Een pilot om via technologie het langer zelfstandig thuis wonen te versterken, loopt in Renesse en Burgh-Haamstede. Via een campagne "Ik woon veilig en schoon" worden onze inwoners gewezen op praktische tips, waarbij ook technologische oplossingen worden aangereikt.

Stand van zaken

De campagne Veilig & Schoon is onder de aandacht gebracht door media-uitingen, zoals posters op billboards in de buitenruimte en onder meer in artikelen in de lokale media. Zodra inwoners een beroep doen op maatwerkvoorzieningen zijn zij ook gewezen op mogelijkheden, zoals vermeld in de campagne Veilig & Schoon. 

Als gevolg van corona zijn fysieke bijeenkomsten niet mogelijk geweest. Dit heeft geleid tot stagnatie van de ontwikkelingen. Via het traject Empowercare is in november een online congres georganiseerd waar ervaringen zijn opgehaald. Zowel ervaringen uit Engeland en dichterbij huis zijn uitgewisseld. In de kop van Schouwen-Duiveland zijn interviews gehouden. De uitkomsten van de digitale ontmoetingen geven inzicht in de behoeften van inwoners en worden meegenomen in de verdere ontwikkelingen.

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G