Portefeuillehouder
Ankie Smit

Omschrijving (toelichting)

Jongeren op gezond gewicht (JOGG), de brede regeling buurtsportcoaches en de Gezonde School blijven de drie pijlers voor Vitaal Schouwen-Duiveland De samenwerking met het onderwijs, GGD Zeeland, Natuur- en Milieueducatie Schouwen-Duiveland, MQ Scan en de vele sport- en beweegaanbieders versterken we verder.

Stand van zaken

Door de buurtsportcoaches is ingezet op fysieke en mentale gezondheid met focus op sport, beweging en openbare ruimte. Verder is ingezet op de leefomgeving met focus op bewustwording van en het maken van gezonde keuzes, zoals gezonde voeding en ontspanning in een gezonde (natuurlijke en/of culturele) omgeving. 

  • Het Nationaal Preventieakkoord is aangevraagd, gehonoreerd en vertaald naar Schouwen-Duiveland Vitaal.
  • Vier scholen zijn het schooljaar 2021/2022 gestart met het programma ‘Het Bewegend Kind’. Basisscholen zijn actief geïnformeerd over het Jeugdfonds Sport & Cultuur, zodat ze leerlingen hiervoor kunnen aanmelden. 
  • Sportverenigingen zijn didactisch en pedagogisch ondersteund door een gespecialiseerde buurtsportcoach.
  • In Oosterland is het leefstijlprogramma voor mensen met chronische aandoeningen ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’ van start gegaan.
  • De samenwerking tussen verschillende partijen is voortgezet en versterkt, met inzet van een nieuwe regisseur Schouwen-Duiveland Vitaal. 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G