Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Naast de realisatie van de integrale toegang zetten we ook in op het versterken van de vindplaatsen. De vindplaatsen zijn locaties waar onze inwoners hun (zorg-hulp) vraag kunnen stellen of waar vroegsignalering kan plaatsvinden (bijvoorbeeld verenigingen, kerken, dorpshuizen, Odensehuis, Ruilwinkel). We investeren onder andere in: goede samenwerking met huisartsen en praktijkondersteuners, het verbreden van het gebiedsgericht team (GGT) 0 tot 100 jaar, ondersteuningsteams in het basisonderwijs.

De effecten van deze voorzieningen nemen we mee in het onderzoek naar sociale wijkteams en de toegevoegde waarde van sociale wijkteams in gecoördineerde zorg. Vanaf 2021 wordt de positionering van samenwerkende partijen binnen de vraagverheldering en toegang met betrokken partners opgepakt. Dit op basis van het integraal dienstverleningsmodel sociaal domein. Het versterken van ketengericht werken, al dan niet in wijkteams, maakt hier onderdeel van uit. In 2021 wordt een voorstel voor deze doorontwikkeling aan uw raad voorgelegd.

Stand van zaken

Door corona is het onderzoek vertraagd. Inmiddels is de verkenning naar verschillende scenario's om de vraagverheldering dichter bij de inwoners te beleggen, gestart. 

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G