Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Hiervoor is in 2018 een plan voorbereid dat in 2019 is uitgerold met een uitloop naar 2020. We zetten in op onafhankelijkheid, levensbreed, toegankelijkheid, bekendheid en kwaliteit. De Oosterschelderegio is als nieuwe koploper geselecteerd. Dit betekent dat we in de periode 2019-2020 ook landelijk aan de slag gaan. Met het koploper schap verstevigen we de regionale samenwerking en gaan we aansluitend op basis van onze lokale speerpunten inzetten op communicatie en het netwerk (informeel/formeel).

Stand van zaken

Met een lichte uitloop naar 2021 is de deelname aan het regionale koploperschap cliëntondersteuning beëindigd. In het kort leest u hier de resultaten: 

  • In samenwerking met vele partijen is een definitie, visie en missie op cliëntondersteuning tot stand gekomen. Om de vindbaarheid van cliëntondersteuning te verbeteren is het begrip cliëntondersteuning vereenvoudigd naar Meedenken.  We zijn gestart met de pilot Meedenkers. Een zestal enthousiaste inwoners zijn opgeleid en bieden informele laagdrempelige ondersteuning onder leiding van het SMWO.
  • Een overzichtelijk aanbod van de verschillende vormen van cliëntondersteuning/Meedenken is in kaart gebracht en er is een communicatie-set ontwikkeld.
  • Het platform www.zeelandzorgtsamen.nl is ontwikkeld, zodat partijen elkaar ook kunnen vinden over gemeentegrenzen heen.  
  • Voor mensen met GGZ-problematiek wordt cliëntondersteuning aangeboden binnen de pilot Beschermd wonen/Team thuis. In deze pilot wordt cliëntondersteuning geboden door ervaringsdeskundigen.

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G