Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

De appartementen die het 'Gat van Scharendijke' gaan opvullen, worden pas rond Pasen 2021 opgeleverd. Het is daarom helaas onmogelijk om de herinrichting van de dorpsstraat Scharendijke op te leveren voor de zomer van 2021. In overleg met ondernemers wordt er bepaald wat er tussen Pasen 2021 en zomerseizoen 2021 wel gedaan kan worden om de openbare ruimte in de Dorpsstraat voor het seizoen 2021 zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De middelen die daarvoor eventueel extra nodig zijn worden gedekt uit de reserve Strategische visie. In het najaar van 2021 wordt dan gestart met de herinrichting van de Dorpsstraat. Dit moet afgerond zijn voor Pasen 2022.

Stand van zaken

De recreatieve appartementen (Gat van Scharendijke) zijn medio 2021 opgeleverd en in gebruik genomen. In september 2021 zijn we gestart met de werkzaamheden aan de Dorpsstraat en omgeving. Het betrof eind 2021 vooral ondergrondse werkzaamheden, waarna we in 2022 boven de grond over gaan tot herinrichting. Het parkeerterrein aan de Middelplaatstraat is eind 2021 wel opgeleverd en in gebruik genomen.

Tevens hebben we eind 2021 een aanvraag watervergunning ingediend voor de aanleg van de trap. Deze kan pas worden verleend, indien het plan ook is goedgekeurd door de gemeentelijke monumentencommissie en daarvoor een omgevingsvergunning is verleend. Aanleg daarom pas medio 2022.

Voor het parkeerterrein op de voormalige gemeentewerkplaats (Dijkstraat) zijn we de ruimtelijke procedure gestart. In het geval van geen beroep start uitvoering medio 2022. Indien er wel beroep wordt ingesteld, is het afhankelijk van de zitting en uitspraak wanneer we kunnen starten met de aanleg.

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G