Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

In de afgelopen periode zijn een aantal actiepunten opgeleverd zoals Greenport/Ecokaai en de brug over de sluis. Daarnaast is er fors geïnvesteerd in het Oude Haven. In 2021 gaan we samen met de stadsraad Brouwershaven verder met het uitvoeringsprogramma dat voorziet in verbeteringen van de fysieke ruimte. Een project met mogelijke impact is het Herbestemmingsonderzoek Grote of Sint Nicolaaskerk. Nauw overleg met alle betrokken partijen loopt in het kader van dit onderzoek. Daarnaast zetten we in op de realisatie van de herinrichting van de Markt.

Via deze programmabegroting worden de volgende uitbreidingsinvesteringen opgenomen uit de beschikbare gelden voor de Masterplannen en stads- en dorpsvisies:

  • Zichtbaar maken en opknappen wallen en redoutes (2021) 
€ 11.500
  • Bebording in kern eenduidig en actueel maken (2021)
€ 28.750
  • Herinrichting Markt (incl. Haven Noord- en Zuidzijde) (2021/2022)
€ 1.955.000

Bij de programmering van de uitvoering hebben wij het door uw raad aangenomen amendement Uitvoering Marktvisie Brouwershaven (A3 bij Kadernota 2021) betrokken. De uitvoering is reeds verwerkt conform de planning zoals door uw raad is aangegeven. Daarnaast wordt het behoud en de opwaardering van de muziektent betrokken bij de herinrichting van de Markt. Dit onderwerp is recent door de stuurgroep Uitvoering Stadsvisie Brouwershaven behandeld en conform besloten.

Stand van zaken

Voor het zichtbaar maken en opknappen van de wallen redoutes is, wegens de Wet natuurbescherming, een quickscan uitgevoerd. Exacte planvorming wordt met stadsraad en OVB vormgegeven.  De bebording in de kern wordt gecombineerd uitgevoerd met de herinrichting van de Markt inclusief Haven Noord- en Zuidzijde, die in november 2021 in uitvoering is gegaan.

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G