Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

In het tweede kwartaal van 2019 heeft uw raad een besluit genomen over de processen rondom de ontwikkeling van stads- en dorpsvisies. Hierbij is besloten om voor kernen met minder dan 1.500 inwoners in principe geen visie (meer) vast te stellen, maar maatwerk te leveren met een concreet uitvoeringsprogramma, eventueel aangevuld met richtinggevende uitspraken over maatschappelijke voorzieningen en/of ruimtelijke knelpunten. Kortom, per kern stellen we een document op dat past bij de aard en de omvang van de kern. In kleine kernen kan een inrichtingsplan voor het ‘centrum’ (dorpsplein) wellicht volstaan. Wij willen de interne- en externe communicatie en websites voor de uitvoeringsfase van de stads- en dorpsvisies uniformeren en toegankelijker maken. Concreet betekent dit dat we een algemene website maken met doorverwijzing naar specifieke projectsites voor alle stads- en dorpsvisies die zijn of worden vastgesteld.

Voor een uitgebreide toelichting op de aanwending van de via amendementen beschikbaar gestelde middelen voor de uitvoering van stads- en dorpsvisies verwijzen wij u naar de Toelichting op de financiële positie.

Stand van zaken

In 2021 zijn er geen nieuwe dorpsvisies en/of uitvoeringsprogramma's opgesteld, maar zijn er in diverse kernen als uitvloeisel van de gemeentelijke begroting wel kleinschalige werkzaamheden verricht of projecten uitgevoerd om de woon- en leefomgeving van bewoners en ondernemers te verbeteren.

De websites voor bestaande stads- en dorpsvisies hebben een 'technische' update gehad en zijn wat dat betreft weer up to date.

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G