Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Ook de komende jaren blijft de gemeente bijdragen aan vernieuwende initiatieven die de (collectieve) draagkracht van inwoners en de leefbaarheid in de samenleving versterken. De bijdrage kan zowel inhoudelijk, door inzet van expertise en capaciteit, als financieel zijn via bijvoorbeeld het beschikbaar gestelde innovatiebudget sociaal domein. Wij houden hierin een regisserende rol.

Stand van zaken

De aanvraag voor middelen van het transformatiefonds Ambulantisering GGZ Zeeland is goedgekeurd, waardoor een zelfregiecentrum kan worden gerealiseerd op Schouwen-Duiveland. 

De Oosterschelderegio heeft zich twee jaar ingezet als koploper cliëntondersteuner, een project dat mede gefinancierd werd door VWS. In het project zijn verbindingen gelegd, communicatieproducten ontwikkeld en activiteiten gestart. De opbrengsten zijn gepresenteerd in de slotbijeenkomst op 25 februari 2021. Het digitale platform Zeeland Zorgt Samen is een goed voorbeeld van een initiatief dat de samenwerking tussen vrijwilligers en professionals ondersteunt. De gemeente Schouwen-Duiveland heeft samen met SMWO zes vrijwilligers opgeleid tot meedenker. Na de zomer is een pool vrijwillige meedenkers, onder coördinatie van een cliëntondersteuner van SMWO, aan de slag gegaan. Er zijn al verschillende vragen door de vrijwillige meedenkers opgepakt. Verder is er een communicatietoolkit opgeleverd, waarmee verwijzers, inwoners en mantelzorgers worden geïnformeerd over cliëntondersteuning. 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G