Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

In 2019 hebben we een brede evaluatie van het sociaal domein uitgevoerd. Hier komen nieuwe aandachtspunten en gewenste ontwikkelingen uit voor de komende jaren. Deze zijn opgenomen in de nieuwe uitvoeringsagenda vanaf 2020.

Experimenten en pilots in het sociaal domein hebben verschillende doorlooptijden en worden zowel tussentijds als na afloop van het experiment of de pilot geëvalueerd.

Stand van zaken

We hebben uitvoering gegeven aan de Uitvoeringsagenda sociaal domein. Deze geeft richting aan de uitvoering van veel verschillende activiteiten, die we in onderlinge samenhang uitvoeren. Ook de aandachtspunten uit de brede evaluatie van het sociaal domein komen terug in de Uitvoeringsagenda. We hebben de financiële tekorten Jeugd en Wmo teruggebracht, gewerkt aan een beter samenspel tussen informele en formele voorzieningen door het scholen en inzetten van (informele en formele) cliëntondersteuners en een betere informatievoorziening. Een aantal punten zijn nog niet afgerond, zoals passende huisvesting voor alle leeftijdsgroepen, het bereiken van inwoners die de weg niet (kunnen) vinden of het verder verlagen van de drempel tot de integrale toegang.

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G