Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Om de vijf maatschappelijke resultaten te bereiken voeren we activiteiten en projecten uit en stellen we beleid op. Het stellen van prioriteiten en aanbrengen van focus doen we zoveel als mogelijk in samenspraak en co-creatie met onze partners en inwoners. Vaak wordt de daadwerkelijke uitvoering opgepakt door derden. Als organisaties of inwoners met een initiatief komen dat bijdraagt aan de gemeentelijke doelstellingen, faciliteren we dit.

De nieuwe aandachtspunten en gewenste ontwikkelingen uit de brede evaluatie van het sociaal domein van 2019 zijn opgenomen in de nieuwe uitvoeringsagenda vanaf 2020.

Stand van zaken

We hebben uitvoering gegeven aan de Uitvoeringsagenda sociaal domein. Deze geeft richting aan de uitvoering van veel verschillende activiteiten, die we in onderlinge samenhang uitvoeren. Enkele voorbeelden van beleidsactiviteiten en projecten die in 2021 zijn uitgevoerd, zijn het opstellen van nieuw beleid inburgering en schuldhulpverlening en het opstellen van de businesscase jongerenwerk.  

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G