Portefeuillehouder
Jack van der Hoek

Omschrijving (toelichting)

We gaan door met de doorontwikkeling van het team handhaving. De professionalisering van de handhavers leefbaarheid is daar een speerpunt in. We blijven inzetten op het opleiden van personeel en creëren doorgroeimogelijkheden binnen het team.

Stand van zaken

Het opleiden loopt goed, maar het probleem is dat er een hoger verloop is van handhavers door een toegenomen vraag bij andere diensten, zoals politie, douane en Koninklijke Marechaussee. Dit in combinatie met de coronacrisis heeft voor vertraging bij de doorontwikkeling gezorgd. In het vierde kwartaal 2021 zijn we doorgestart met de doorontwikkeling, met het creëren van een tijdelijke functie van ploegchef en hebben we een start gemaakt met gebiedsgebonden werken.

Het handhavingsteam heeft zich daarentegen wel professioneel doorontwikkeld, werkt nauwer samen met de politie en de kwaliteit van verslaglegging en rapportages is verbeterd, mede door de invoering van het systeem Sygmax City Control.  Ook hebben we in 2021 samen met de politie gewerkt aan een handhavingsarrangement, waarin we allerhande afspraken en taakverdeling tussen politie en handhavers hebben vastgelegd. Het formeel vaststellen van deze zaken in de bestuurlijke driehoek is voorzien in het tweede kwartaal 2022.

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G