Portefeuillehouder
Ankie Smit

Omschrijving (toelichting)

Voor de aanleg door Waterschap Scheldestromen van een fietspad tussen Dreischor en de Kloosterweg staat reeds een aantal jaren een geoormerkt bedrag van € 256.000 gereserveerd. Dit is een bijdrage van 25% in de oorspronkelijke projectkosten van € 1.100.000.

Wij dragen bij omdat het fietspad voorkomt dat fietsers –waaronder schoolkinderen –nog langer tussen het autoverkeer op de smalle Zuiddijk-Roterijdijk moeten rijden. De lange grondverwervingstijd heeft ertoe geleid dat nu uiteindelijk in 2021 met de aanleg kan worden gestart. De projectkosten zijn door aantoonbare oorzaken opgelopen tot € 2.200.000. Dit is de reden waarom het Waterschap in 2021 een extra bijdrage van € 256.000 vraagt. Wij blijven dan zoals eerder afgesproken 25%van de kosten bijdragen.

Stand van zaken

Het waterschap heeft in 2021 met twee van de vier grondeigenaren overeenstemming bereikt over de grondaankoop. Met de derde grondeigenaar lopen de onderhandelingen nog. Het is niet gelukt om met de vierde grondeigenaar tot overeenstemming te komen wat betreft de grondaankoop. De onderhandelingen met deze eigenaar zijn gestaakt. Dat betekent dat er nabij de aansluiting met de Dreischorsedijk over een lengte van circa 100 meter (vooralsnog) geen vrij liggend fietspad kan worden gerealiseerd. 

Tijd (indicator)

R

Geld (indicator)

G