Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

Tegen de Wet natuurbeschermingsvergunning is hoger beroep aangetekend. De behandeling daarvan neemt door de coronamaatregelen meer tijd in beslag. De provincie heeft de uitvoeringstermijn verlengd naar 2022. Voor de ontbrekende schakel Renesse-Plompetoren zoeken we samen met Rijkswaterstaat en de provincie naar een oplossing voor het tekort in het gemeentelijke budget om de N57 te kunnen kruisen via een fietstunneldoor middel van een zogenoemde SPV-subsidie.

Het ruiterpad langs het fietspad Lange Moermondswegrealiseren we als het waterschap de aanleg van het fietspad heeft voltooid. Scheiden van verkeersstromen nemen we ook weer mee in de gebiedsvisie Rampweg.

Stand van zaken

In december heeft de Raad van State het besluit genomen de door de provincie Zeeland verleende natuurvergunning voor de aanleg van het fietspad Adriaan vd Weijdeweg – Moolweg te Burgh-Haamstede in stand te houden. De aanleg vindt plaats in het eerste kwartaal 2022 en kan daarna in gebruik genomen worden.
De ontbrekende fietsschakel Renesse-Plompetoren is met het toekennen van de SPV-beschikking van ruim € 1,0 miljoen voor onderliggende wegenstructuur 3e fase recreatieverdeelweg mogelijk geworden. De voorbereidingen voor de verdere uitwerking en uitvoering worden getroffen. De uitvoerings- en verantwoordingstermijn van de SPV-beschikking is met een jaar verlengd.
Het realiseren van het ruiterpad wordt opgepakt bij de uitvoering van de gebiedsvisie Rampweg.

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G