Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

De integrale vacaturebank die samen met ondernemend Schouwen-Duiveland is opgezet functioneert. Er is daarbij aandacht voor de zogenoemde tweede baan voor een gezin, onze verschillende woonmilieus, vele voorzieningen, het verenigingsleven, activiteiten en evenementen. Dit middel zetten we in om in samenwerking met ondernemers meer personeel van buiten de gemeente te werven voor vacatures in de techniek, horeca, recreatie en zorg. De vacaturebank wordt goed bezocht.

Stand van zaken

Eind 2020 verkeerde de partij die de website van de vacaturebank beheerde in onzekere tijden. Om het behoud van de content te waarborgen is besloten de website bij een andere partij onder te brengen. In juni 2021 is de nieuwe website opgeleverd. In totaal zijn er 1.300 bezoekers geweest. De activiteiten op de website zijn afgeschaald in afwachting van de start van Stichting Eilandmarketing Schouwen-Duiveland. In 2021 hebben we de evaluatie van de integrale vacaturebank opgestart.

De samenwerking met ondernemers kreeg in 2021 weer een impuls op dit onderwerp. Met name in de eerste stappen naar de verkenning van de mogelijkheden van jaarrond werken op Schouwen-Duiveland. De eerste aanname van ondernemers is dat een dergelijke samenwerking ook juist kan helpen bij het werven van personeel buiten Schouwen-Duiveland. De eerste ervaringen zijn onderling opgedaan in de corona-periode met collegiale inleen, waardoor werknemers uit de horeca konden blijven werken.

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G