Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

Gelet op de beschikbare capaciteit voor begeleiding doorlopen we één BIZ procedure tegelijk. Voorwaarde hierbij is dat uit de inventarisatie bij de start van de procedure blijkt dat er sprake is van voldoende draagvlak bij ondernemers. De BIZ-zones in Zierikzee binnenstad en Renesse zijn inmiddels gerealiseerd. De procedure voor het bedrijventerrein Zierikzee Zuid is ook afgerond, maar kende helaas een negatieve uitslag in de draagvlakmeting. Er zijn op dit moment geen initiatieven vanuit andere kernen op het eiland. Het amendement van de gemeenteraad voor het bijdragen in de vorm van een Economische Impuls loopt tot en met 2020. Dit betekent dat de Bedrijveninvesteringszones in Renesse en Zierikzee binnenstad recht hebben op deze bijdrage gedurende de looptijd van de eerste termijn. Bij een nieuwe aanvraag moet de economische impuls opnieuw overwogen worden.

Stand van zaken

De BIZ Renesse loopt af op 31 december 2023. De samenwerking verloopt soepel en volgens het vastgestelde activiteitenplan. Het bestuur is zich al aan het oriënteren op een tweede periode.

De BIZ Zierikzee Binnenstad is afgelopen op 31 december 2021. Door interne problemen van het bestuur en de lockdown is er nog geen draagvlakmeting gehouden. Dit staat op de planning voor april 2022. Bij een positieve uitslag treedt deze met terugwerkende kracht op 1 januari 2022 in werking.

Vanuit twee andere kernen is ook interesse getoond in een BIZ. De mogelijkheden hiervoor worden besproken.  

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G