Portefeuillehouder
Ankie Smit

Omschrijving (toelichting)

Aan de hand van het Plan van Aanpak Duurzame Mobiliteit van het Mobiliteitsplatform SD Op Weg pakken we de ambities op rondom sociale, zakelijke en toeristische mobiliteit en willen we die verduurzamen. In de uitvragen ten behoeve van de vervanging van gemeentelijke voertuigen nemen we verduurzaming mee en gaan we in gesprek met de markt om te komen met innovatieve plannen voor onze mobiliteit.

In samenspraak met de andere gemeenten in Zeeland, de provincie en andere partijenwerken we aan een Roadmap Laadinfra Zeeland Elektrisch. Ook dragen we bij aan de Nationale Agenda Laadinfrastructuur.

Stand van zaken

In het vierde kwartaal 2021 is een start gemaakt met het opstellen van beleid met betrekking tot laadinfrastructuur. Dit op basis van een strategische plankaart laadinfra. De kaart wordt momenteel geactualiseerd en daarna via het participatieplatform Denk Mee Schouwen-Duiveland voorgelegd aan inwoners en ondernemers. Vaststelling van het beleid en de strategische plankaart is gepland voor juni 2022. Via het mobiliteitsplatform SD op Weg worden oplaadpunten gerealiseerd voor specifieke doelgroepen. In 2021 is een start gemaakt met het vervangen van het eigen wagenpark door elektrisch vervoer. De aanbesteding is begin 2022 opgestart.

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G