Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

Na de vaststelling van het definitief ontwerp voor de Markt en haven noord- en zuidzijde, vindt de herinrichting van dit gebied plaats vanaf november 2021 en oplevering in het tweede kwartaal van 2022. Tegelijkertijd vinden aanpassingen plaats van bestaande parkeerterreinen als gevolg van de autoluwe Markt. Tevens wordt aan de Nieuwstraat een nieuw parkeerterrein gesitueerd ten behoeve van het parkeren voor bewoners. Het parkeerterreinen aan de jachthaven en de ijsbaan krijgen een nieuwe indeling door middel van belijning. Tevens wordt in bebording voorzien vanaf de randen van Brouwershaven naar deze parkeerterreinen en vervolgens richting de kern.

Daarnaast wordt het behoud en de opwaardering van de muziektent betrokken bij de herinrichting van de Markt.

In de (nieuwe) jachthaven vindt vanaf november 2021 tot en met het tweede kwartaal van 2022 een combinatie van verschillende werkzaamheden plaats. De haven wordt gebaggerd en van nieuwe drijvende steigers en elektrische installatie voorzien. Een deel van de bestaande damwanden worden geconserveerd.

Het zichtbaar maken en opknappen wallen en redoutes alsmede de bebording in de kern eenduidige en actueel maken, staan gepland voor 2022.

Planning

2022 Doorlopend 2023 Doorlopend 2024 Doorlopend 2025 Doorlopend