Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

In het tweede kwartaal van 2019 heeft de raad een besluit genomen over de processen rondom de ontwikkeling van stads- en dorpsvisies. Hierbij is besloten om voor kernen met minder dan 1.500 inwoners in principe geen visie (meer) vast te stellen, maar maatwerk te leveren met een concreet uitvoeringsprogramma, eventueel aangevuld met richtinggevende uitspraken over maatschappelijke voorzieningen en/of ruimtelijke knelpunten. Kortom, per kern stellen we een document op dat past bij de aard en de omvang van de kern. Dat is nog steeds het uitgangspunt anno 2022.

Verder heeft de raad voor de komende jaren extra middelen vrijgemaakt om uitvoering te geven aan projecten binnen stads en dorpsvisies. In 2022 en de jaren erna gaan we aan de slag met de projecten en uitvoeringsprogramma's voor de diverse kernen.  

Via amendement A12, aangenomen bij de programmabegroting 2022-2025, heeft de raad hier prioriteiten aan toegevoegd. Deze worden nader toegelicht in het onderdeel Uitvoering amendementen Masterplannen stads- en dorpsvisies.

Planning

2022 Doorlopend 2023 Doorlopend 2024 Doorlopend 2025 Doorlopend