Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Portefeuillehouder

  • Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

Naar aanleiding van het amendement ‘Optimaliseren voorzieningen strand en strandapp’ wordt gekeken naar het voorzieningenniveau op het strand. Dit wordt integraal onderdeel van de herziening van het strandbeleid. Het voorzieningenniveau wordt geïnventariseerd en in lijn gebracht met de vernieuwde zonering. Bij de uitwerking hiervan wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid voor en het gebruik door mindervaliden. We starten hiermee in 2023.

Stand van zaken

De Strandapp is in 2022 overgenomen door Reddingsbrigade Nederland en valt onder het project 'Het Strand Veilig'. De nieuwe versie van de Strandapp is later dan verwacht in september 2023 live gegaan. De ambitie is de Strandapp landelijk te kunnen gebruiken, inhoud en functies moeten nog aangepast worden om er optimaal gebruik van te kunnen maken. In samenwerking met Eilandmarketing en de Reddingsbrigade wordt lokaal gekeken welke aanvullingen nodig zijn. 

Begin 2023 is gestart met de herziening van het strandbeleid. Het voorzieningenniveau op het strand is hier onderdeel van.  Deze herziening wordt in tweede kwartaal 2024 opgeleverd.

 

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G