Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Portefeuillehouder

  • Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

We vinden het belangrijk dat het recreatiebeleid helder, duidelijk en eenduidig is. Het bestaande recreatiebeleid wordt herijkt en samengevoegd tot één beleidsnota op basis van Amendement 15 Programmabegroting 2022-2026.  Met de vaststelling van deze beleidsnota vervalt alle tot op dat moment vigerende recreatiebeleid. De Agenda Toerisme blijft bestaan als ontwikkel- en innovatiekader. Het samengevoegde recreatiebeleid dient als input voor de Omgevingsvisie.  
Ook onderzoeken we of we naast de aandachtsgebieden Rampweg en Scharendijke nog nieuwe aandachtsgebieden kunnen toevoegen buiten de kustzone. We ronden echter eerst de gebiedsvisies voor de bestaande aandachtsgebieden af. 

Stand van zaken

In juli 2023 stelde de raad de Nota Recreatiebeleid vast. In deze samengestelde nota is al het bestaande recreatiebeleid gebundeld. Daarna gingen we aan de slag met de herijking van de Nota Recreatiebeleid. In de tweede helft van 2023 maakten de  raad schriftelijk wensen en behoeften met betrekking tot het Recreatiebeleid kenbaar. Ook gingen we in een aantal werksessies over het recreatiebeleid met de raad in gesprek. De opbrengst van deze sessies, uw schriftelijke opmerkingen en de input van de diverse brancheverenigingen verwerkten we in de nota. Het streven is de raad eind eerste kwartaal 2024 diverse scenario's voor te leggen. Op basis van het gekozen scenario ronden we de herijking van de Nota Recreatiebeleid af. 

 

 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G