Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Portefeuillehouder

  • Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

In het kader van de Woonvisie en Structuurvisie wonen stellen we voor iedere kern een kernprofiel op.  In het kernprofiel wordt de huidige woningmarkt geïnventariseerd door middel van verschillende gegevens op het gebied van wonen en leefbaarheid. Het doel is om de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad in beeld te brengen en te kijken waar incourante onderdelen aanwezig zijn. Gezamenlijk met de betreffende stads- of dorpsraad kijken we naar een woningaanbod dat beter aansluit op de (toekomstige) behoefte van lokale woningzoekenden. 

Stand van zaken

In het kader van de Woonvisie en de Structuurvisie Wonen stellen we voor iedere kern een kernprofiel op.  Deze bespreken we met de betreffende stads- of dorpsraad om tot een behoefte voor woningbouw per kern te komen. In 2023 rondden we meerdere kernprofielen af. 

Voor de volgende kernen zijn kernprofielen opgesteld: Brouwershaven, Bruinisse, Burgh-Haamstede, Dreischor, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse, Scharendijke, Sirjansland, Zierikzee, Zonnemaire. Deze zijn nog niet allemaal besproken met de stads- of dorpsraad. 

 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G