Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Portefeuillehouder

  • Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

Op korte termijn heeft Schouwen-Duiveland te maken met een krappe woningmarkt. Vooral starters komen moeilijk aan een (koop)woning en de doorstroming van ouderen naar nultredenwoningen komt moeizaam op gang vanwege beperkte beschikbaarheid van passende (levensloopbestendige) woonvormen. Daarbij hebben we een opgave om zowel zorg te dragen voor passende huisvesting van statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne. Ook hebben we te maken met extramuralisering van het zorglandschap, dat ervoor zorgt dat zorgbehoevenden langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen in een reguliere woning.
Dit zorgt voor extra druk op de woningmarkt en zorgt voor stagnering van doorstroming. Op Schouwen-Duiveland hebben we de ambitie ieder huishouden naar wens te kunnen laten wonen. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn er maatregelen nodig om opgaven op de woningmarkt structureel aan te kunnen pakken.
Met deze bestuursopdracht willen we de initiatieffase van het realiseren van woningbouw op locaties in gemeentelijk eigendom in gang zetten. 

Stand van zaken

Voor de geprioriteerde korte termijn (1-3 jaar) locaties voerden we een ruimtelijke verkenning uit per locatie.  Ook voerden we de eerste overleggen met enkele dorpsraden en Zeeuwland over het gewenste woningbouwprogramma.  

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G