Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Tot en met 2021 werkten we met een programma Sociaal Domein. De fundamenten van dit programma zijn het Integraal Dienstverleningsmodel en de kadernota ‘Maatschappelijke resultaten’. Voor de komende jaren is een nieuwe strategie nodig, inhoudelijk geleid door de maatschappelijke resultaten. We werken dit in 2023 samen met uw raad, onze partners en inwoners uit met de volgende onderdelen:

1. Herijken en inhoud geven aan de maatschappelijke resultaten als richting voor alle beleidsvelden en dienstverlening in het sociaal-maatschappelijk domein.

2. Evalueren en herijken van ons dienstverleningsmodel als basis voor de structuur waar vanuit we onze doelstellingen realiseren.

3. We weten wat er in de samenleving speelt, staan in contact met onze partners en werken zo met de samenleving aan gezamenlijke agenda’s en opgaven. We geven daarmee concrete invulling aan de term 'van buiten naar binnen werken'

4. Datagedreven werken met kwalitatief sterke monitor op de bedrijfsvoering en de te behalen maatschappelijke resultaten.

5. Inzetten op kostenbeheersing met actuele plannen op het gebied van de Participatiewet, Jeugd en Wmo.

6. Een uitvoeringsagenda die inzicht geeft in het geheel aan (wettelijke) taken, projecten, de uitvoering van onze taken en moties en amendementen. Een groot onderdeel van deze agenda bestaat uit taken en projecten die op dit moment al uitgevoerd worden of op de planning staan voor komende jaren.

Planning

Doorlopend