Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs hebben we rijksmiddelen ontvangen. In 2022 hebben we hiervoor een beleidsnotitie opgesteld om deze middelen te besteden aan de gestelde doelen. 

In 2023 gaan onze partners aan de slag met de uitvoering van de beleidsnotitie. Zij hebben hiervoor subsidie ontvangen. Dit betreft extra investeringen in:
-    voorschoolse educatie, zodat meer individuele begeleiding voor doelgroepkinderen beschikbaar komt
-    de Bibliotheek voor activiteiten voor alle leerlingen vanaf 12 jaar. De Bibliotheek realiseert een ontwikkelplek: ‘Youngspot’. Daarnaast ontvangt de Bibliotheek extra middelen voor de inzet van een leesconsulent op het Pieter Zeeman Lyceum.
-    Het Taalexpertisecentrum, zodat onder andere ook NT2-kinderen onder de 6 jaar begeleid kunnen worden.

We stellen subsidie beschikbaar om de verbinding tussen onderwijs, opvang en jeugd(zorg) te verbeteren. Naar verwachting wordt de subsidie in 2023 ingezet. 

We stellen subsidie beschikbaar om professioneel en duurzaam bewegingsonderwijs te stimuleren bij het primair onderwijs. Naar verwachting wordt de subsidie in 2023 (gedeeltelijk) ingezet. 

We zijn 2022 gestart met BLOEI!, het naschoolse activiteitenprogramma van Schouwen-Duiveland. Het doel hiervan is om talenten (opnieuw) tot bloei te brengen. We monitoren de uitvoering en de effecten hiervan.

Planning

2023 Realisatie