Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Vanuit de centrumgemeente Goes werkt het ‘Team Arbeidsmarktregio Zeeland’ faciliterend en stimulerend aan een evenwichtige Zeeuwse arbeidsmarkt. Er wordt projectmatig samengewerkt op de diverse terreinen van de Participatiewet met als doel een betere aansluiting tussen vraag en aanbod en de bevordering van uitstroom van werkzoekenden en in het bijzonder van werkzoekende inwoners met een beperking. Ook de maatregelen vanuit het landelijk Breed Offensief dragen hier aan bij. De samenwerking wordt landelijk voorgeschreven door de wijziging van de Wet SUWI, die bijvoorbeeld voorschrijft dat er één werkgeversdienstverlening moet komen met een gezamenlijke dienstverlening vanuit UVW en gemeenten. Hiervoor stellen we jaarlijks gezamenlijk een uitvoeringsplan op.

In 2022 werkten we nauw samen met werkgevers en onderwijsinstellingen om een plan van aanpak voor Leven Lang Ontwikkelen op te stellen. In het eerste kwartaal van 2023 start naar verwachting de uitvoering hiervan. 

Vanuit het Rijk is € 500.000 beschikbaar gesteld, waarmee we in 2022 een regionaal actieplan opstelden. De uitvoering hiervan vindt plaats in 2022 en 2023.

Planning

2023 Realisatie Doorlopend