Portefeuillehouder
Jack van der Hoek

Omschrijving (toelichting)

De concept bestuursopdracht leggen we na de zomer van 2023 ter vaststelling voor aan de raad. In de bestuursopdracht zijn de aanpak, het proces, de participatie en de tussenresultaten beschreven.  Na vaststelling door de raad pakken we de inhoudelijke evaluatie en vernieuwing van de strategische visie op. In de planning namen we op dat de raad de geactualiseerde strategische visie 2040 na het zomerreces van 2024 vast stelt.  Voor deze actualisatie is nog € 15.000 beschikbaar. Op basis van de uitgewerkte bestuursopdracht is dit niet voldoende. Op de lijst van te honoreren prioriteiten 2024-2027 nemen we daarom een extra budget op van € 35.000, te dekken uit de reserve strategische visie.

Stand van zaken

Na het vastgestelde plan van aanpak haalden we in fase 2, 'de Oogst' input op voor de actualisatie van de Strategische Visie. Professionals vanuit de interne organisatie, een afvaardiging van de SDW-raden en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties dachten hier aan de hand van stellingen over mee. Het fasedocument van 'de Oogst' kon helaas niet worden behandeld in de commissievergadering van 8 april 2024. De fracties hebben daarom schriftelijk gereageerd op 'de Oogst' en vervolgens is het totaal van de reacties via een raadsbrief gedeeld.  

In fase 3, 'de Som der delen' is opnieuw met collega's, de SDW-raden en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisatie het gesprek aangegaan. Op basis van de eerdere input dachten de betrokkenen gericht na over de te actualiseren onderdelen van de strategische visie. Met elkaar stond men stil bij de hoofddoelen en de strategische doelen per thema Leven, Wonen en Werken. Zijn de doelen nog actueel? En zo nee, wat is dan het alternatief? Deze informatie verwerken we nu en dat resulteert in het fasedocument van fase 3, namelijk het kader en de uitgangspunten voor de actualisatie.  

In het budget voor de actualisatie van de strategische visie zijn de kosten voor de benodigde externe inhuur nog niet voorzien. Hiervoor ramen we via de bestuursrapportage alsnog budget bij.  

Geld (indicator)

O

Tijd (indicator)

G