Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

Het uitvoeringsprogramma Agenda Toerisme 2018-2026 voeren we in 2024 verder uit. We doen dit samen met het Platform Toerisme Schouwen-Duiveland en de werkgroepen van de Agenda Toerisme. Dit betekent dat de recreatiesector nadrukkelijk aan de lat staat om actief toeristische ontwikkelingen van de grond te krijgen, met onze gemeente in een stimulerende en faciliterende rol.

De Agenda Toerisme bevat een zestal uitvoeringsthema’s met bijbehorende acties en projecten. Aan het eind van ieder jaar inventariseren we samen met het Platform Toerisme de voortgang op deze zes uitvoeringsthema’s en de daaronder opgenomen projecten. We informeren de raad en overige belangstellenden, zoals recreatieondernemers, over deze voortgang. Daarnaast publiceren we actief de toeristische cijfers van het toerisme in Zeeland en op ons eiland, zodat de ontwikkeling van ons toerisme en de waarde van de recreatie voor onze eilandelijke economie vindbaar is. 

Met de Agenda Toerisme houden we gelijke tred met actuele trends en ontwikkelingen in het toerisme. Ook de voor Schouwen-Duiveland belangrijke thema's en ambities uit het Toekomstbeeld Bestemming Zeeland 2030 voeren we door in de Agenda Toerisme. 

Stand van zaken

De Agenda Toerisme loopt tot 2026. Samen met het Platvorm Toerisme werken we aan een actualisatie van de Agenda Toerisme en de bijbehorende uitvoeringsagenda, zodat deze in 2025 op tijd klaar is. 

Geld (indicator)

G

Tijd (indicator)

G