Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

Goede begeleiding bij relatieproblemen en bij een echtscheiding is belangrijk. Een scheiding is nooit leuk, maar bij vechtscheidingen ontstaat er strijd en zijn kinderen de dupe. Veel kinderen in de jeugdzorg hebben te maken met gescheiden ouders. We vinden het daarom in het belang van de ouders en zeer zeker in het belang van het kind om een vechtscheiding te voorkomen. 

We onderzoeken in 2024 op welke manier we verdere invulling kunnen geven aan het voorkomen van vechtscheidingen. Dit is inclusief een onderzoek naar de wenselijkheid en mogelijkheid om inwoners, met een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau die gebruik willen maken van dit aanbod, tegemoet te komen in de kosten.

Stand van zaken

We voerden in november 2023 gesprekken met een aanbieder van Emotionally Focust Therapie (EFT). Zij bieden zorgaanbieders in het voorliggend veld cursussen en trainingen aan op het gebied van relaties en voorkomen van een (complexe) echtscheiding. Een eerste verkennend gesprek met het SMWO vond in april plaats. Als er vanuit de programmabegroting voor 2025 - 2028 middelen beschikbaar gesteld worden, kunnen we het aanbod samen met het SMWO verder uitwerken.

Geld (indicator)

O

Tijd (indicator)

G