Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

Onze toegang staat. In 2023 hebben we het Verbetertraject toegang Sociaal Domein doorlopen met behulp van een visieleertraject via de VNG. Dit verbetertraject heeft ons adviezen en inzichten opgeleverd waarmee we de geplande doorontwikkeling daadwerkelijk kunnen realiseren. De uitgangspunten voor de doorontwikkeling hebben we vastgelegd in een bestuursopdracht dat in 2024 een uitvoeringsplan oplevert. Met het uitvoeren van de bestuursopdracht doorontwikkeling toegang sociaal domein beogen we het verbreden van de toegang sociaal domein door aan te sluiten op het welzijnsnetwerk van Schouwen-Duiveland. Hiermee willen we zorgen dat passende zorg en ondersteuning voor onze inwoners dichtbij en laagdrempelig aanwezig is en blijft. Wij geloven dat in samenwerking met het welzijnsnetwerk op Schouwen-Duiveland we de kwaliteit van zorg en ondersteuning versterken.

Stand van zaken

Op de hoofdthema's zijn werkgroepen geformeerd en recent gestart.  Een actieplan is opgesteld en acties zijn uitgezet. Deze acties lopen binnen de organisatie en na de zomer betrekken we netwerkpartners erbij. 

Volgend op de Hervormingsagenda jeugd is het richtinggevend kader stevige lokale teams ontvangen. Deze is sturend in waar de  stevige lokale teams  aan moeten voldoen.  Dit kader is leidend in de acties en het uitvoeringsplan. 

Het bredere uitvoeringsplan leveren we eind  2024 op.

 

Geld (indicator)

G

Tijd (indicator)

G