Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

'Skaeve Huse' is een woonconcept voor inwoners die bekend zijn vanwege problematische zorgmijding en overlast.  Zij kunnen om die reden het niet lang uithouden in bestaande woonvoorzieningen. Ons voornemen is om samen met Emergis en Zeeuwland een kleinschalig complex van 5 flexwoningen te realiseren voor deze doelgroep.  Er is een budget van € 235.000 beschikbaar via middelen van de centrumgemeente Vlissingen. Realisatie vraagt om specifieke randvoorwaarden voor de locatie. We ondervinden vertraging bij het afronden van de locatiekeuze voor dit project. Dit is onder andere door capaciteitsproblemen binnen de afdeling Ruimte en Milieu.  Mede om deze reden zijn volledige kosten niet in beeld.

Stand van zaken

In het voorjaar van 2023 deden we onderzoek naar mogelijke locaties. De interne werkgroep sprak een voorlopige voorkeur uit voor een locatie. Bij de voorbereiding van de begroting 2024 werd duidelijk dat de  afdeling Ruimte en Milieu in 2024 geen capaciteit heeft voor het uitvoeren van een meer gedetailleerd locatieonderzoek en ruimtelijke planning. Vooralsnog is uitvoering daardoor verschoven naar 2025. Dit uitstel leidt er ook toe dat  we nu geen volledig inzicht kunnen geven in het budget dat nodig zal zijn voor uiteindelijke realisatie.

Mede vanwege deze blijvende onzekerheid verkennen wij samen met de woningcorporatie Zeeuwland andere mogelijkheden om kandidaten voor het 'Skaeve Huse' project te huisvesten. Dit hangt onder andere samen met het mogelijk beschikbaar komen van nieuwe woonlocaties voor beschermd wonen in Zierikzee. 

De bijdrage van € 235.000 vanuit de Rijksmiddelen voor bestrijding van dakloosheid blijft vooralsnog staan.

Geld (indicator)

O

Tijd (indicator)

R