Portefeuillehouder
Ankie Smit

Omschrijving (toelichting)

In 2022 en 2023 ontvingen wij middelen vanuit het Rijk voor energiearmoede. Hiervoor stelden wij in 2022 een  plan van aanpak energiearmoede vast. In dit plan van aanpak ondersteunen wij inwoners met een laag inkomen en een hoge energierekening met een energieadvies en het aanbrengen kleine energiebesparende maatregelen. Wij werken hiermee samen met Stichting Energiek Zeeland, woningbouwcorporatie Zeeuwland, de Zuidhoek, SMWO en het NME SD. De uitvoering van het plan van aanpak loopt tot en met 2025.

Stand van zaken

Het energieteam ondersteunt inwoners met een laag inkomen en een hoge energierekening met een energieadvies over kleine energiebesparende maatregelen.  Het klusteam van de Zuidhoek brengt op basis van dit advies en de wens van inwoners kleine energiebesparende maatregelen aan.  De energiecoaches komen tweewekelijks samen om kennis en informatie uit te wisselen.  

Momenteel stagneert het aantal aanmeldingen. We nemen nog een aantal acties om mensen op de hoogte te brengen en uit te nodigen zich aan te melden. 

We blijven het energieteam onder de aandacht brengen in de vorm van publicatie in de Wereldregio. 

We gaan nadenken over het concept en in welke vorm we de voortzetting van het energieteam willen.

 

Geld (indicator)

G

Tijd (indicator)

G