Portefeuillehouder
Ankie Smit

Omschrijving (toelichting)

Via het gemeentelijk energieloket www.duurzaambouwloket.nl  bieden wij bewoners en bedrijven algemene informatie  over energiebesparing, duurzame energieopwekking en subsidies. Het contract met het Duurzaam Bouwloket (www.duurzaambouwloket) is met vier jaar verlengd tot 1 juli 2026.  Wij communiceren over duurzaamheid en milieu via de gemeentelijke website en de maandelijkse Duurzaam Doen pagina in de Wereldregio. Zowel voor inwoners als bedrijven is een folder beschikbaar met informatie over subsidies en regelingen op het gebied van duurzaamheid. 

Stand van zaken

Ons aanbod aan subsidieregelingen breidden we in 2024 uit met een subsidieregeling voor Doe-Het-Zelvers voor particuliere woningeigenaren.  Daarnaast breidden we, in het kader van het project koopkracht, onze subsidie voor zonnepanelen uit met een subsidie voor een (hybride) warmtepomp. Het subsidiebedrag voor zonnepanelen verhoogden we van 250 euro naar 1.000 euro.  Deze regeling gaat binnenkort ook online (juni 2024).

Inwoners krijgen informatie over het verduurzamen van hun woning, subsidies en regelingen via het regionale energieloket www.duuraambouwloket. Daarnaast ondersteunen we inwoners met een interactief energiehuis. Hier kan men terecht met vragen over subsidieregelingen en het verduurzamen van hun woning. 

We communiceren over subsidies en regelingen via onze website, de maandelijkse Duurzaam Doen pagina in de wereldregio en via folders. 

 

Geld (indicator)

G

Tijd (indicator)

G