Portefeuillehouder
Jack van der Hoek

Omschrijving (toelichting)

De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van de brandweer en daarmee ook verantwoordelijk voor het realiseren van de nieuwe brandweerpost. Het vastgestelde locatieonderzoek huisvesting brandweerkazerne scharniert met het project Betere Bereikbare Centrumstad Zierikzee. Eerst een calamiteitenontsluiting, daarna de verwerving van de benodigde grondpositie en opvolgend de bouw van de nieuwe brandweerkazerne. De realisering is van veel factoren afhankelijk, waarbij veel stakeholders zijn betrokken. In een ambitieuze maar ook realistische planning voor de bouw van de kazerne namen we al € 4.400.000 investeringsruimte op. De grond wordt - na een positief raadsbesluit - eind 2023 verworven. Daarna wordt de selectie van een bouwcombinatie het ontwerp en realisatie in 2024 / 2025 ter hand genomen.

Stand van zaken

De selectie van een bouwcombinatie vond eind mei 2024 plaats. Opvolgend starten wij samen met de VRZ en de vrijwilligers het ontwerpproces op.

Na het doorlopen van de bijbehorende ruimtelijke procedure verwachten we in de loop van 2025 te kunnen starten met de bouw.

Geld (indicator)

O

Tijd (indicator)

O