Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

In de wijk De Velden startte medio 2023 de bouw van 25 appartementen met een beoogde oplevering begin 2025. Na het realiseren van een grote waterpartij start, na het doorlopen van een bestemmingsplanprocedure, als eerste de verkoop en bouw van 30 woningen en 9 appartementen uit fase 3. Doorlopend tot eind 2034 heeft de ontwikkelaar de mogelijkheid om de resterende wooneenheden te ontwikkelen en te realiseren. 

In de wijk De Lanen (Weids) probeert de ontwikkelaar, na de start van de bouw van de voorlaatste fase eind 2023 en bij voldoende animo, ook de laatste fase van deze wijk aansluitend in 2024 op te leveren.

Stand van zaken

Het uitwerkingsplan voor fase 3 van De Noordelijke Velden is in februari 2024 vastgesteld. Na het onherroepelijk worden van dit plan is de verkoop van circa 40 woningen en 9 appartementen gestart.

De bouw van deze woningen en appartementenblok start eind 2024/begin 2025, nadat de waterpartij tussen fase 1/2 en fase 3 is gerealiseerd.

In De Lanen (Weids) is de bouw van de voorlaatste fase gestart. Begin 2025 wordt deze fase opgeleverd. De verkoopvoorbereiding van de laatste fase  wordt ook al opgestart.

Het aanbieden van de uitwerking van het ontwerp van de reconstructies van de wegvakken (30km-zones) van de Emil Sandströmweg Fase 1 en 2,  de Korte Blokweg en  Kadeweg met bijbehorende benodigde budgetten volgt 3e kwartaal 2024.

Geld (indicator)

G

Tijd (indicator)

G