Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

Vanuit MZC’11 is het verzoek gekomen om één van de natuurgrasvelden te vervangen door een kunstgrasveld voorzien van kurk-infill. MZC’11 vraagt daarbij ook een waterberging aan om de resterende natuurgrasvelden in droge zomers te kunnen beregenen. Het onderdeel waterberging zal nog wel nader onderzocht moeten worden. Mogelijk kunnen we ook het water opvangen van LACO sportcentrum. Dit vergt mogelijk wel een extra investering. Samen met MZC’11 zullen we deze plannen waar nu al aan gewerkt wordt in 2024 verder uitwerken en nadere afspraken maken over de uitvoering. Als cofinanciering middels zelfwerkzaamheid mogelijk is dan is dat een voorwaarde die we zullen opnemen in de afspraken.

Hiervoor wordt een investeringskrediet € 1.025.000,- inclusief BTW opgenomen op de lijst te honoreren prioriteiten in de jaarschijf 2025. Dit bedrag is inclusief het bouwen van een waterberging onder het kunstgrasveld. Maar wel zonder eventuele extra voorzieningen om bijvoorbeeld het water ook op te vangen vanaf sportcomplex LACO. Dit vergt nader onderzoek. 

Stand van zaken

Voor de zomervakantie stellen we in overleg met de club een programma van eisen op. Dit programma is de basis voor de aanlegtekeningen en de uitvraag richting de aannemers. De planning is nog steeds om het kunstgrasveld in het voorjaar van 2025 aan te leggen.

Geld (indicator)

G

Tijd (indicator)

G