Portefeuillehouder
Daniël Joppe

Omschrijving (toelichting)

We ondersteunen bedrijven die willen innoveren en ontwikkelen. Als ondernemers een initiatief hebben zorgen we ervoor dat zij professioneel advies kunnen inhuren om hun aanvraag te onderbouwen. Hiervoor werken we samen met Impuls Zeeland en zetten we innovatievouchers in. Samen met ondernemers kijken we voor welke vraagstukken dit een passend instrument is. Voor het programma innovatievouchers is jaarlijks € 100.000 beschikbaar.

Stand van zaken

In het coalitieakkoord is € 100.000 uitgetrokken om naast de ondernemers in de verblijfsrecreatieve sector ook andere ondernemers in onze gemeente te ondersteunen met innovatievouchers. 

Dit initiatief moet nog worden opgestart. In het coalitieakkoord staat ook de wens voor een ondernemersloket. In verband met de beschikbare ambtelijke capaciteit is eerst aan een voorstel gewerkt voor een ondernemersloket.

Nu hiervoor een commissievoorstel gereed is, kunnen we in de tweede helft van 2024 werken aan een plan voor uitbreiding van de innovatievouchers voor ondernemers. 

 

 

 

Geld (indicator)

G

Tijd (indicator)

O