Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Als gemeente werken we mee aan onderzoek naar de invulling van brede waterkeringen voor de toekomst. Op dit moment wordt gedacht aan het inrichten van een voorbeeld locatie in de buurt van het watersnoodmuseum, waardoor er daarbuiten een soort klimaat robuust landschap ontstaat. Als bijdrage aan dit onderzoek hebben we op de lijst te honoreren prioriteiten een budget opgenomen van € 15.000. Dit onderzoek helpt ons om een beeld te vormen wat klimaat robuust inrichten voor consequenties heeft op ons landschap. 

Stand van zaken

Het project Klimaat adaptieve Waterkerende Landschappen bestaat inmiddels uit 2 gebiedscoalities. De gebiedscoalitie De Banjaard ijvert voor het opspuiten van de zeebank De Banjaard voor de Schouwse kust en op deze plaat dan via het principe building with nature via natuurlijke weg een verdedigingsstrategie voor onze kust uit te proberen zodat er ondanks de zeespiegelstijging ook volgende generatie een natuurlijk systeem is gecreëerd dat zorgt voor onze waterveiligheid. De eerste bijeenkomst met de samenleving is gehouden om scherper de onderzoeksvragen in beeld te krijgen die er zijn om dit idee werkelijkheid te laten worden.

De 2e gebiedscoalitie gaat over het gebied Zierikzee - Bruinisse. Ook zij hebben een eerste bijeenkomst georganiseerd om de vraag wat de gevolgen zijn van klimaatverandering voor dat gebied. De avond was vooral bedoeld om met de mensen uit het gebied kennis te laten maken, ervaringen te delen en naar elkaar te luisteren en samenhang te ontdekken. 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G