Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

We participeren in het regionale traject Empowercare.  Aan de hand van de regionale strategische visie over digitale technologische ontwikkeling in het sociaal domein, werken we de komende jaren aan verbinding met lokale en regionale partijen.

In Renesse en Burgh-Haamstede loopt een pilot om via technologie het langer zelfstandig thuis wonen te versterken.  Bij inwoners is informatie opgehaald om zichtbaar te krijgen waar behoeftes liggen. Op basis van het in november 2021 georganiseerde event in Renesse over Empowerment, worden onderwerpen verder uitgewerkt.

Via een campagne "Ik woon veilig en schoon" worden onze inwoners gewezen op praktische tips, waarbij ook technologische oplossingen worden aangereikt.

Stand van zaken

Momenteel wordt er nog volop ingezet door de werkgroep Empowercare in Renesse en Burgh-Haamstede zodat de inwoners nog een half jaar mee kunnen doen in de pilot digitaal thuis en digitaal actief. Vanaf 1 januari 2023 stopt het Empowercare project. In november vindt een evaluatie plaats.

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G