Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

We hebben voor de periode 2018-2022 een onderwijsakkoord vastgesteld in de LEA. Onder andere het onderwijsachterstandenbeleid staat hier in opgenomen. In 2020 hebben we prioriteiten gesteld. We geven uitvoering aan het Integraal Huisvestingsplan. We zetten in op de ontwikkeling van een gedeelde kindvisie en Integraal Kindcentrum (IKC) en zetten in op voldoende naschools aanbod. We geven ook prioriteit aan de verbinding tussen onderwijs, jeugd en opvang.

Stand van zaken

Er wordt uitvoering gegeven aan het Integraal Huisvestingsplan in drie clusters: Zuid, Oost en Noord-West. 

Door corona is er minder activiteit geweest op de gedeelde kindvisie en Integraal Kindcentrum (IKC) ontwikkeling en verbinding onderwijs-jeugd en opvang. 

Sinds een aantal maanden is de werkgroep IKC gestart. Zij denken na over de ontwikkeling van integrale kindcentra binnen alle scholen en hebben hierbij nog een restbudget van €40.000 van het onderwijsachterstandenbudget te besteden voor stimulering van de doorgaande lijn. Verantwoording en terugkoppeling vindt plaats in de LEA (Lokaal Educatieve Agenda). 

In het vierde kwartaal start ook de werkgroep verbinding onderwijs/jeugd/opvang (VOJO). Zij komen met een voorstel naar de LEA om de verbinding te verbeteren. 

Door de coronapandemie heeft de gemeente Rijksmiddelen ontvangen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. Hierdoor is onder andere BLOEI! ontstaan. BLOEI! is het naschoolse activiteitenprogramma van de gemeente wat in het derde kwartaal van 2022 van start gaat. 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G