Portefeuillehouder
Paula Schot

Omschrijving (toelichting)

Het beleid wordt uitgevoerd. Er is inmiddels een duidelijke registratie van de doelgroepkinderen, er is een indicatieprotocol vanuit de GGD opgesteld.  Vanuit de Subsidieregeling onderwijsachterstanden 2019 is voor alle basisscholen het online leesbevorderingsprogramma Bouw toegekend. Dit is een bewezen effectieve interventie. We monitoren de resultaten van voorschoolse educatie, zetten in op een betere toeleiding van doelgroeppeuters en investeren in de huidige doelen met restbudget vanuit de geoormerkte uitkering van het Rijk. 

Stand van zaken

Het beleid wordt verder uitgevoerd. Vanuit het restbudget 2019 heeft de Bibliotheek Oosterschelde een extra subsidie ontvangen. Hiermee doen alle 21 basisscholen en aangesloten kinderopvanglocaties van Stichting Kibeo mee met de Boekstart/de bibliotheek op school. Dit zorgt voor een doorgaande lees- en leerlijn van 0 tot 12 jaar voor alle kinderen binnen de gemeente. 

We investeren met de toeleidingsmonitor in het een beter en betrouwbaarder inzicht van het aantal doelgroepkinderen en het bereik. De toeleidingsmonitor wordt in het vierde kwartaal van 2022 in gebruik genomen door alle 13 Zeeuwse gemeenten. 

Er is subsidie toegekend aan Stichting Kibeo voor meer individuele begeleiding van doelgroepkinderen. 

Tijd (indicator)

G

Geld (indicator)

G