Portefeuillehouder
Jacqueline van Burg

Omschrijving (toelichting)

De appartementen die het 'Gat van Scharendijke' gaan opvullen, zijn rond Pasen 2021 opgeleverd.  In september worden er 14 parkeerplaatsen aan de Middelplaatstraat gerealiseerd, waarna in het najaar van 2021 wordt gestart met de herinrichting van de Dorpsstraat. Dit moet afgerond zijn voor Pasen 2022. Vervolgens willen we graag de dijktrap aan het Baken (nabij de Dorpsstraat) aanleggen en overgaan tot het realiseren van 21 parkeerplaatsen aan de Dijkstraat (voormalige gemeentewerkplaats).

Stand van zaken

De herinrichting van de Dorpsstraat is medio mei 2022 grotendeels afgerond en half mei heeft een groot openingsfeest plaatsgevonden om dit te vieren, samen met het project Bethlehemplein en de 3e fase Recreatieverdeelweg (inclusief flankerende maatregelen). In september 2022 wordt nog een stukje van het Baken omgelegd en zijn de werkzaamheden voorlopig gereed.

De parkeerplaats aan de Middelplaatstraat is al een tijd in gebruik. De Dijktrap kunnen we pas in april 2023 realiseren (na het stormseizoen). Evenals het parkeerterrein aan de Dijkstraat (voormalige gemeentewerkplaats). Beiden onder voorbehoud van onherroepelijke vergunningen van gemeente en/of Waterschap.

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

G